maandag 7 november 2016

Jack besteld een broertje de film

Ik had hem al graag eens willen zien, maar kon hem nergens terug vinden, de film "Jack besteld een broertje." Tot ik hem een week of twee geleden op een zondag ochtend, je kent ze wel heerlijk onderuitgezakt voor de tv met alles wat Zapp te bieden heeft, voorbij zag komen.

Vanaf 30 oktober zend Zapp elke zondag om 9:00 uur een familie film uit. Waaronder dus deze film. "Mooi" dacht ik. "Krijg ik hem toch nog te zien, en ik hoef er niet eens moeite voor te doen". Deze GA ik kijken, al staat de hele wereld in brand ,-en dat staat ie ook gewoon- niets en niemand weerhoud me van mijn momentje met Jack en zijn twee mama's.

Inderdaad Jack heeft twee mama's. Reden te meer om te kijken dus. Want bij mijn "coming out " vertelde ik aan iedereen die het maar weten wilde dat mijn kind straks ook twee mama's zal hebben.

Gisteren was het dan eindelijk zo ver. En omdat ik wel vaker gewoon de wekker zet om naar een programma van Zapp te kijken, zoals je in deze post kunt lezen, was dat gister ochtend niet anders.
Ik was er klaar voor. And so was Jack!!!

Een guitig ventje wiens koppie mij doet denken aan een leuk kereltje hier in uit de buurt. De kleine blonde spring in't veld word omringt door een oom en tante, drie vervelende neefjes, en zijn beide mama's. Ze wonen naast - en met elkaar.

Jack wil al jaren niets liever dan een broertje, en terwijl iedereen hem een ander verhaal verteld over hoe baby's in je leven komen, houd Jack er zijn eigen idee op na. Zijn biologische mama at immers heel veel slagroom en augurken, en kreeg toen een hele dikke buik. Een buik met een ei erin. En op een dag kwam dat ei eruit. En uit dat ei kwam baby Jack.

Nu een dag voor zijn 8e verjaardag weet hij zeker dat hij een broertje krijgt, want zijn mama eet alweer veel augurken en zet regelmatig haar mond aan de tuit van de slagroomspuit.

De wereld is dan ook te klein als Jack op de dag van zijn verjaardag een konijn krijgt, een "Broer konijn." Belachelijk vind hij het. Want hoe moeilijk kan het nou toch zijn om hem gewoon een broertje te geven. Iets waar hij al zoooooo lang om vraagt.


Twee mama's kunnen nooit samen een kindje maken, "Daarvoor heb je Willie's nodig" legt zijn niet biologische mama hem uit. En alleen mannen hebben willie's. Die geven ze dan aan de vrouw en zo krijg je een kindje.

En dat het allemaal niet zo makkelijk is om zomaar aan Willie's te komen, leggen zijn mama's hem goed uit. Geen reden voor Jack om zijn wens dan maar aan de wilgen te hangen, want zo moeilijk kan het toch niet zijn? Je gaat gewoon op zoek en vraagt om Willie's.

En dat is precies wat Jack gaat doen. In zijn zoektocht naar die Willie's ontmoet hij mannen die allemaal ergens wel iets eigenaardigs hebben, en onbedoeld bouwt hij een band met ze op.

Een heerlijke film vol kinderlogica. Dat Jack aan het einde van zijn zoektocht er achter komt dat het krijgen van Willie's eigenlijk toch niet zo makkelijk is dan dat hij denkt, beseft hij maar al te goed. Maar Jack's besef van het belang van vriendschap en het hebben van een lieve familie om je heen blijkt nog groter.

Wat een leuke film is dit. Er word een situatie geschetst die gewoon heel normaal is. Opgroeien met twee mama's en daar geen punt van maken. Een lekker zooitje ongeregeld, is het. Rond vliegende kinderen. Een puberende neef, een vriendinnetje die Harry heet, en twee mama's die onvoorwaardelijk van hem houden.

Leuk leuk leuk...vind ik hem. En nog leuker vind ik Jack, die sinds zijn 8e verjaardag elke dag met een paar konijnen oren op rond loopt. Gewoon omdat er geen schaamte is, en hij net als zijn mama's mag zijn wie hij is.



Chapeau Jack!!